top of page
ArsHorti_VISVANA260723 (2) MR.jpg
HANGAAR 26

Het innovatieve horeca & winkelconcept 'Vis van A' dat in de zuidelijke kop van Hangar 26 is geïnstalleerd, benut haar locatie aan de Scheldeboord. Antwerpen is een culinaire hotspot rijker met fraaie uitzichten op de Schelde, het Noorder kasteel, de jachthaven, de havenkranen en het Mas.

Sterrenchef Bart De Poorter is de creatieve geest achter dit foodconcept. 

Gezond icoon voor de openbare ruimte en de hedendaagse samenleving 

Om het gebruik af te stemmen op het klimaat, inzake de zonnewende, worden zowel de oost, de zuid als de westkant van het pand ingezet als terrassen. De terraszone is ingedeeld in enkele sfeervolle zones, van elkaar gescheiden door een combinatie van meubilair en gelaagde boom- en struikmassieven.

ArsHorti_VISVANA260723 (14)MR.jpg
ArsHorti_VISVANA260723 (5).JPG
ArsHorti_VISVANA260723 (7)MR.jpg

Parasolvormige, meerstam- en hoogstambomen zorgen voor een natuurlijk zonnescherm en voor een gedeeltelijke bescherming tegen de wind. De Vis van A-site heeft een heel specifiek microklimaat dat vooral door wind, komende van over de Schelde, beïnvloed wordt. Daarom worden de terrassen afgeschermd met glazen solariumwanden die tegelijk voor borstwering en windbeschutting zorgen. 

De oorspronkelijke structuur van de loodsen, met drie gesloten zijden en een open zijde naar de Schelde, werd bewaard. Er werden bouwfysische aanpassingen doorgevoerd: grote raampartijen op de verdieping aan Scheldezijde en ruwhouten gevelbekleding.

ArsHorti_VISVANA260723 (16)MR.jpg
ArsHorti_VISVANA260723 (27).JPG
ArsHorti_VISVANA260723 (18)MR.jpg
ArsHorti_VISVANA260723 (21).JPG

Groen en waterdoorlatende verharding

Onder het terras wordt wateropvang voorzien voor de irrigatie van beplanting en spoeling van toiletten. Het overtollige oppervlaktewater kan infiltreren tussen de open kasseivoegen.

 

Om de kasseiverharding te vergroenen worden de open voegen ingezaaid met een droogteresistent gras- en kruidenmensel. Ze gaan in dialoog met de struiken op de kaaioever. Zo ruilen we stenen in voor planten en bloemen. Het weghalen van één steen maakt al verschil.

ArsHorti_VISVANA260723 (12) MR.jpg
bottom of page