SOBER BUITENRUIMTE MET EIGENTIJDSE LUXE

De privétuin sluit naadloos aan bij de eigentijdse woning uit 2007 naar de hand van architect Steven Gielen. Het tuinperceel is van zijn natuurlijke context afgesneden door de belendende suburbane woonverkaveling die op de buitenplaats van ‘Weyninckxhoven’ werd aangelegd. Hierdoor werd de privétuin als omhaagde binnentuin benaderd met een eigenzinnig microkosmos met een zwartgroen coloriet.

Haagbeuk, mutsaard (haardhoutstapel), zomereik en een clump wilgen garanderen privacy op korte termijn. Leefterras, zodenbank, verlichtingsstoppen en grasparterre zijn evenwichtig op elkaar afgeteld en geven de sobere buitenruimte een eigentijdse luxe. Indirecte verlichting zorgt voor een aangenaam avondstemmigbeeld. Er kan maximaal van de tuin genoten worden omdat het noodzakelijk regulier tuinbeheer tot een minimum herleid is.