TUIN VOOR PRIVE-WONING MET KANTOORRUIMTE

De opengewerkte voortuin ent zich op de gevel en bevat een verlichte toegang met brievenbus en twee parkeerplaatsen voor privé aangevuld met één parkeerplaats voor bezoekers. Solitaire grove den, typisch voor de streek, geeft schaal en herstelt het landschap.

De besloten achtertuin garandeert privacy en vormt een compartiment op zich. De voortuin is opengewerkt ifv een panoramisch uitzicht op de woning en een vlotte toegang voor klanten. 
Wanden worden gevormd door aanplant van 'natuurlijk' groeiende hegstructuren van scherpe hulst  met erboven lage kruinen van opgesnoeide struiken als hazelaar, en geleide wintereiken om in/uitzichten op andere woningen te reduceren. Deze wanden met een grondgebonden sortiment geven een ecologische meerwaarde.

De architectuur van de terrassen hanteert de morfologie van de woning waarbij de pilasters het ritme aangeven.  Een geplooide zwart gemodificeerde betonplaat met insicies ligt ingebed in een steen- en grastapijt. Ze vormt de drager van de functionele terrassen en verbindingen. Stapstenen in de achtertuin naast de axiale as verruimen het terras voor maximale bezonning. Een grijs steentapijt maakt infiltratie van het oppervlaktewater afkomstig van de gesloten verharding mogelijk. Het vormt een contactbreuk tegen opstijgende vocht in de gevels.

Onder de dennen in de schaduwzone geven sculpturale organische sitevreemde meerpaalvormen meer spanning aan het terrein. De klimophuid verzacht het contrast waardoor aansluiting met de achtergrond ontstaat. In het bufferende straatstruweel werd een diensttoegang geïntegreerd om de fietsenstalling en stockplaats voor afvalcontainers te bedienen. Het biedt ook een vlotte toegang voor het regulier tuinbeheer.