top of page
Postuur Post X (70).jpg
POSTUUR
daily foodculture

Deze innovatieve kantine bereidt, à  la minute, gezonde fast food met een ecologisch verhaal.

In nauwe samenwerking met sterrenchef Bart De Pooter, de initiatiefnemer en drijvende kracht van Restaurant Postuur ontwikkelt Ars Horti het globale interieurconcept en het buitenterras.

 

Het interieurconcept ‘biotoop’, ondersteunt in- en exterieur qua vorm en kleur. Onthaal en betalingen gebeuren digitaal in een monumentale inkomsas met een opvallend polychroom glasraam. Geglazuurde Marokkaanse Zelliges op de togen zet het kleurenpalet verder achter vitrines: rood voor vleesgerechten, groen voor salades en beige voor pasta of brood.

Postuur Post X (57).jpg
Postuur Post X (8).jpg
Postuur Post X (22).jpg
Postuur Post X (29).jpg
Postuur Post X (4).jpg

Aards

Op maat gemaakte en gecapitonneerde zitbanken delen de riante ruimte in met gezellige eethoeken. Comfortabele stoelen in tertiaire natuurkleuren zetten het aardse van de vloer verder en roepen positieve associaties op met een vruchtbare bodem en boomstammen, dit in harmonie met het groene bladerendek erboven.

 

Deze mobiele groensculptuur uit vilt, hennep en hout naar signatuur van kunstenares Agnieszka Mazur geeft de juiste schaal, passende LED verlichting en een gunstige akoestiek.

 

De duurzame inrichting
op het principe van circulair bouwen benut stadshout. Platanen van de Antwerpse leien zijn verwerkt tot tafelbladen, meubilair en een planken vloer terwijl Brusselse beuken de wanden bekleden.

Postuur Post X (23).jpg
Postuur Post X (14).jpg
Postuur Post X (30).jpg

Kantine van de toekomst

Vandaag maken 600 tot 800 mensen dagdagelijks gebruik van deze faciliteit die op korte tijd naam en faam heeft opgebouwd als kantine van de toekomst. Een eetgelegenheid met een zero waste filosofie waar het zo gezellig toeven is dat ze tot een ontmoetings- en werkplaats is uitgegroeid.

Zijn florale graffiti legt een directe link naar het terras waar een mengsel van Mediterrane kruiden onder parasolvormige acacia’s een aangename eetruimte creëren.

Postuur Post X (55).jpg
Postuur Post X (59).jpg
Postuur Post X (60).jpg
bottom of page