top of page
Schorre29102019 (13).jpg

URBAN SPORTS

IN PROVINCIAAL RECREATIEDOMEIN DE SCHORRE

Nieuw stedelijke sportvormen zoals skate, longboarding, freerunning, mountainboarding, mountainbike en BMX zijn volop in ontwikkeling en winnen aan populariteit. Input en technische ondersteuning van skaters en mountainboarders voeden het ontwerp en staan garant voor de sportieve bruikbaarheid. Een solide en organische structuur van duurzaam beton creëert een kunstzinnige plek die een dialoog aangaat met de verweefde natuur. 

Schorre29102019 (6).jpg
Schorre29102019 (1)2.jpg

De recreatieve mogelijkheden van het provinciaal recreatiedomein De Schorre zullen worden verrijkt met een paats voor urban sportvormen.
Door de ruimtelijke inplanting word een groen theater gevormd dat aan de noordkant van het domein zal aansluiten op de buurt van Dirkputstraat/Kerkhofstraat. Het gemeentebestuur speelt hiermee in op de recente stedelijke ontwikkeling van de Gemeente Boom, waarbij de voormalige industriezone rond het recreatiedomein woongebied zal worden. Ook de gemeente Rumst heeft nood aan een hoogwaardig recreatieplein voor nieuwe urban sportvormen. 
De aantrekking van de Schorre als recreatiepool, een doelstelling uit het kaderplan Rupelstreek, wordt hierdoor versterkt en de oude stortplaats wordt tegelijkertijd gesaneerd. De organisatoren van Tomorrowland nemen de aanlegkosten voor hun rekening, dit vanuit een akoestische optimalisatie. De bedoeling van de ingreep is de buurt geluidsluw te maken tijdens het dancefestival en ook de hinder van op- en afbouw te reduceren. Tegelijkertijd willen de initiatiefnemers de sociaal-economische ontwikkeling van de buurt een impuls geven en de identiteit van De Schorre als ‘levend park’ versterken.
 

Schorre29102019 (12).jpg
Schorre29102019 (8).jpg
Schorre29102019 (10).jpg
Schorre29102019 (7).jpg
Schorre29102019 (37).jpg

De aantrekking van de Schorre als recreatiepool, een doelstelling uit het kaderplan Rupelstreek, wordt hierdoor versterkt en de oude stortplaats wordt tegelijkertijd gesaneerd.

De organisatoren van Tomorrowland nemen de aanlegkosten voor hun rekening, dit vanuit een akoestische optimalisatie. De bedoeling van de ingreep is de buurt geluidsluw te maken tijdens het dancefestival en ook de hinder van op- en afbouw te reduceren.

Tegelijkertijd willen de initiatiefnemers de sociaal-economische ontwikkeling van de buurt een impuls geven en de identiteit van De Schorre als ‘levend park’ versterken.
 

Schorre29102019 (25).jpg
bottom of page