top of page
AH13juli2020 (126).jpg
KANTOOR
DEGROOF &
PETERCAM

Een project van Govaert & Vanhoutte Architects en projectontwikkelaar Steven Nuis van DIFF passen 

hedendaagse architectuur toe met een sterk horizontaliserende werking.

 

Ars Horti als tegenhanger verknoopt het gebouw met de omgeving via dynamische looplijnen. Optisch, vlakke perken vangen het reliëf op tussen voetpad en kantoorruimte en leiden ze naar de verzonken kantoorruimte.

Iedereen welkom

Het beweeglijk lijnenspel van bloemrijke gras-en kruidenperken doorbreken de rechtlijnigheid van het architecturale. De graszoden verdubbelen in omvang door de reflexiviteit in de glaspuien en via het breedbeeld van de vitrine wordt de beleving van de omgeving 

versterkt. Net zoals in Barok ervaar je een symmetrische tuinbeeld. Eens je de trap naar het gebouw afwandelt, is de bezoeker protagonist. 

AH13juli2020 (120).jpg
AH13juli2020 (128).jpg

Forum movendum

Het gebouw Kandinsky schuift als een Tetris blok in de Hasseltberg waardoor het complex met drie volwaardige verdiepen een dorpse hoogte houdt. Het glooiend reliëf zet de hele site in beweging als een vliegend, groen tapijt. Via trappen en hellingbanen blijft het gebouw integraal toegankelijk. 

 

Boven de actieve plint ritmeert de gevel als een staken bos. Volledig in harmonie met het uitnodigende groen - te capteren vanuit het interieur. 

AH13juli2020 (122).jpg
AH13juli2020 (124).jpg
AH13juli2020 (133).jpg
bottom of page