top of page
Regency Gardens_3 - Foto.jpg
REGENCY
GARDENS
P World

Keizerstraat 2024, Pworld, erfgoed, monument beschermd herenhuis, behorend tot de 16de eeuwse stadsgordel.

De aristocratische Keizerstraat is gelegen tussen de middeleeuwse vesting en de Spaanse vesting van de Antwerpse metropool.

De barokke leefwereld tussen binnenplaats en tuin geldt voor zowel het historische pand als de nieuwbouw. De binnenplaats tussen classicistische gevels fungeert als centrale ontvangst- en circulatieruimte en de uitnodigende gemeenschapstuin met organisch parterre als recreatieoord.
 

Stadstuin met extra groenbeleving 

De concaaf geprofileerde binnenplaats is verhard met mozaïekkasseien gezaagd uit wit Indisch marmer. Vanuit bovenaanzicht volgt de verharding de structuur van een bladnerf met uitlopers en vertakkingen. Het voert het water af naar een centraal waterbekken. Uitsparingen met een gelaagde en multiculturele beplanting en klimplanten brengen een juiste proportie groenbeleving. 

Regency Gardens_30 - Foto.jpg
Dag en nacht
Regency Gardens_3 - Foto.jpg
Regency Gardens_nacht_48 - Foto.jpg
Regency Gardens_nacht_49 - Foto.jpg
Regency Gardens_32 - Foto.jpg
Regency Gardens_18 - Foto.jpg

Feeërieke gemeenschapstuin

De stadstuin met organische vormgeving is ontleend aan de landschapsstijl die tijdens de bouwperiode zijn intrede doet. Kleine terrassen, omgeven door gelaagd groen zijn ontsloten door het gemeenschappelijk tuinpad dat geflankeerd wordt met grasbanden. Een combinatie van heemplanten met groenblijvende soorten zorgt doorheen de seizoenen voor een verrassend aantrekkelijk beeld. Emerald gekleurd glas in het gepolijst marmergranulaat geeft ook de verharding een groen toets. Warme verlichting zorgt s’avonds voor een bijzondere sfeer.

Regency Gardens_21 - Foto.jpg
bottom of page