top of page
AH13juli2020 (167).jpg
GESTILEERDE TUIN IN HET NETEDAL

Gelegen op de noordflank van de Netevallei is de tuin op het zuiden gericht en omsluit het zich als een aangename leefplek rond de woonvertrekken.

 

Het ‘pure’ van de woning, naar de hand van Toon Saldien, zet zich als vanzelfsprekend in het exterieur verder. Tapijten van vegetatie, gras, water en graniet binden het geheel ascetisch aan elkaar tot een serene rustgevende plek in de natuur.

AH13juli2020 (176).jpg
AH13juli2020 (175).jpg

Uitbreiding weiland met verborgen pyloon
In Boechout aan de rand van het Moretusbos breidt de gestileerde achtertuin (2018) uit met natuurlandschap (2023). 
Ars Horti grijpt de kans om het braakliggende weiland en overstromingsgebied achterin op te waarderen en te herwilderen tot het rijkelijke natuurgebied dat het is. De elektriciteitspyloon stond eerder als olifant in de kamer en staat nu geschut door zomereiken zodat de focust opnieuw verlegd wordt naar het landschap.  

AH13juli2020 (163).jpg

Op safari in eigen tuin

Met de verrekijker zie je nu vanuit eigen tuin de drasnatte en natuurlijk begroeide poel. Een verzonken wadi in het landschap vangt het overtollige water op bij stortvloed, houdt de wandelpaden droog en beschermt de rest van het gebied tegen drasland.

 

Bovendien vormt het de perfecte broedplaats voor vogels, amfibieën, insecten en zelfs... reeën die er met zonsopgang of bij valavond hun dorst komen laven.

AH13juli2020 (170).jpg

De kleinschalige gevarieerde landelijke omgeving, rijk aan typische oude hoeven en kleine landschapselementen, is typisch voor het traditionele Land van Kontich dat zich zowel op natuurlijke wijze als geabstraheerd in de tuin vertaalt.

bottom of page