top of page
arshorti_Bosduinstraat_WW (9).JPG
KEMPISCHE
CUESTA OMRINGD
DOOR HEIDE-EN
BOSGEBIED

Private woning met zwembad, een oase van rust en de ultieme verblijfsruimte.

 

De woning volgt de esthetiek van de natuur. Met een onderbouw in hardhout is het net als de stam van een boom. Loof voor het venster biedt geborgenheid - als een natuurlijk gordijn. 

Het witte Mekka

De crèmekleurige kubus is het centrale gegeven te midden van weelderig groen en eist zijn plek op.

 

De gevel laat zich omhelzen door heemplanten in de gestileerde zomen van de bosrand - geflankeerd door een kruidlaag. De jonge linkerkant moet nog in evenwicht komen met de weelderige rechterkant. 

De organische verharding met kiezelstroken is waterdoorlatend en mengt zich met de kleur van de gevel. 

arshorti_Bosduinstraat_WW (1).JPG
arshorti_Bosduinstraat_WW (21).JPG

Mystiek belevingspad 

De ogenschijnlijk verloren of perifere ruimte rondom het huis krijgt een feeërieke invulling. Het het kronkelende paadje met gelaagde beplanting langs weerszijden creëert een habitat voor zomers gezoem en mediterraans geratel en stimuleert de biodiversiteit tot in de kleinste hoekjes. Via microbossen blijft de bewoner in contact met de natuur. 

arshorti_Bosduinstraat_WW (53).JPG
arshorti_Bosduinstraat_WW (4).JPG

Leve Le Corbusier

De grote lichtkoepel aan de ingang verweeft de woning verder met de bosstructuur. Natuurlijke elementen en materialen lopen naadloos in elkaar over. De schijnacasia verwelkomt bezoeker en eigenaar als trouwe butler.

arshorti_Bosduinstraat_WW (55).JPG
arshorti_Bosduinstraat_WW (40).JPG
arshorti_Bosduinstraat_WW (52).JPG
arshorti_Bosduinstraat_WW (15).JPG

Ode aan Vlaamse bodem 

Via het inheems beplantingsconcept blijven ook Vlaamse kruiden gerepresenteerd. Boerenwormkruid, een iets wat ruige vegetatie, is verheven tot medicinale en bloemrijke soort en stimuleert de biodiversiteit van Vlaamse bodem.

arshorti_Bosduinstraat_WW (31).JPG
arshorti_Bosduinstraat_WW (58).JPG

Vrije natuur 

In de beslotenheid van het bos staat het geometrische huis met haar figuratieve verharding. Het plooit en krult rond de woning en vormt als lange vingers het half open terras waar bloemrijke keukenkruiden binnen handbereik blijven.

bottom of page