top of page
moens 4.jpg
DOORDACHT DESIGN

De private woning uit de jaren '70  wordt uitgebreid met een moderne achterbouw die functioneel, doordacht en met esthetische materialen is ingericht.  

 

De leefruimte werd verplaatst naar de achterkant van het huis voor meer contact en rechtstreekse beleving met de tuin. De leefruimte is volledig open en doorgetrokken en verbindt de mens vanuit zijn interieur met de buitenruimte. 

Open ruimte 

De suite kijkt uit op een boeket witte hortensia's en creëert een diagonaal zicht op de tuin. Een minimale scheiding tussen slaapkamer en badkamer zorgt voor maximale openheid. Het bad en de vloer zijn naadloos ingewerkt met witte marmer, verwarmd via vloer en wand.

moens 5.jpg
moens 7.jpg
moens 6.jpg
moens 10.jpg
moens 3.jpg

Sobere, functionele keuken

Een lichtrijke keuken, functioneel ingericht met ingemaakte kasten en een L-vormig kookeiland in marmer in de hoek met uitzicht op de tuin. De lichte materialen staan in contrast met het gekleurd glas van de deuren en de zwarte steunpilaren. 

moens 8.jpg
moens 11.jpg

Doorsnede

De gang is een lichtgevende koker die de twee delen van het huis met elkaar verbindt. Het licht schijnt tot aan de voorkant van het huis en vanuit alle hoeken is er nu verbinding met de tuin. 

Zwevende vestiairekast

Er is op een slimme manier nagedacht over opbergruimte en de plaatsing ervan in het huis. De zwevende, zwarte vestiairekast die als verborgen muur in het midden van de leefruimte staat, herbergt buitenmateriaal zoals laarzen, tuinkussens, etc. Zo heb je alles bij de hand vanuit de tuin en hoef je niet door het huis. 

moens 1.jpg
bottom of page