EEN IDYLLISCH ENSEMBLE VAN ZACHT EN STRAK, 
VAN OUD EN NIEUW.

Een oude tuin van ca. 1200 m² kreeg een tweede leven als decor voor een hedendaags architecturaal geheel met nieuwbouwwoning en bijgebouw.

De rechte, architecturale lijnen contrasteren met de organische, golvende lijnen van het tuinontwerp. Het geheel krijgt een verrassende spanning die evenwichtig en aangenaam aanvoelt. 
Nieuw aangeplante berken brengen variatie tegen de te prominent aanwezige groene wand van coniferen op de perceelsgrens.  De grillige groei en de halfopen kroon van de oude acacia’s zorgen voor een sprookjesachtige sfeer en geven een idyllisch karakter aan deze plek.

Het gebruik van tegengestelde vormen en het expliciet inzetten van organische horizontaliteit tegenover de architecturale veriticaliteit van het bijgebouw zorgen voor een aangename spanning. 

Het overloopzwembad ligt verhoogd in de tuin  gebruik makend van het zacht dalend reliëf naar de beekvallei. De positionering en het design van de ligbedden hebben een haast monumentaal karakter.