EEN TREDZONE ALS GEMEENSCHAPPELIJKE BINNENTUIN 

Een oud textielfabriekje werd gereconverteerd naar ruime lofts. Met respect voor de geest van dit industriële pand werd de binnentuin creatief en functioneel ingericht met aandacht voor ecologie. Het ontwerp oogt vandaag meer dan ooit actueel. 

Aandacht voor privacy van de bewoners, speelplek voor de kinderen, beperkende veiligheidsvoorschriften voor de brandweg die bijna de hele binnentuin in beslag neemt, vormden de uitdagingen. Met slechts 52 m² oppervlakte per gezin koos ars horti voor gemeenschappelijk gebruik en maximale betredingsmogelijkheden. 

Vier roterende wanden organiseren een dynamisch ruimtegebruik. Enerzijds kunnen alle wanden in één lijn worden opgesteld met een langgerekte ruimte tot gevolg en anderzijds kunnen de wanden dwars worden gedraaid, waardoor vijf meer besloten en private plekken ontstaan.

De pivoterende muren geven aanleiding tot spel en worden gebruikt als tekenbord. 
Een betonvloer van lichtgrijze, industriële betonplaten creëert een plein met mogelijkheden. Een pad met betonplaten en kasseien vormt een lange loopas met op het eind een elektrische schommelsmurf als speelse blikvanger. 
Brandweg en leefcompartimenten vloeien in elkaar over.